ISRAELIN JA ARABIEMIRAATTIEN SOLMIMA RAUHANSOPIMUS

TulostusversioTulostusversio

Viime viikkoina olemme tiedotusvälineistä lukeneet Israelin ja Arabiemiraattien solmimasta rauhansopimuksesta. Uutinen on ollut merkittävä. Monelta taholta sitä on tervehditty ihastuksella, toisaalta vihastuksella. Vihaiset kommentit ovat tietenkin tulleet lähinnä islaminuskoisista arabimaista ja palestiinalaishallinnon taholta. Uutisissa on jopa väläytelty mahdollisuutta, että jotkin muutkin valtiot olisivat kiinnostuneet solmimaan suhteita Israelin kanssa. Tätä kirjoitettaessa tuoreimpana uutisena on tieto, että Bahrain solmii täydelliset diplomaattisuhteet Israelin kanssa!

Nämä uutiset tuntuvat jopa sensaatiomaisilta, mutta itse olen oikeastaan odottanut mitä tahansa muutosta Lähi-idän nykyiseen ilmapiiriin. Tarkoitan tällä sitä, että lopunaikoina Israel elää Raamatun ennustuksen mukaan turvallisena ja luottavaisena ”muuria vailla”, kuten Hesekiel asian ilmaisee ( Hes. 38:11). Eli Israelilla täytyy silloin olla rauhansopimus ei ainoastaan muutaman naapurivaltion kanssa, vaan kaikkien ympärillään olevien valtioiden kanssa.

Jotkut Raamatun profetioiden tulkitsijat ennustavat, että tulee vielä sota, jossa Israel tuhoaa kaikki lähinaapurinsa niin perusteellisesti, että se pystyy elämään luottavaisena ”muuria ja salpoja vailla”. Itse en oikein usko tuohon selitysmalliin, koska voitettu sota jättäisi joka tapauksessa katkeria vihollisia ja naapureita Israelille, ja rauha ja turvallisuus ei olisi taattu. Itse asiassa Israelin täytyisi tuhota koko arabimaailma Irania ja Saudi-Arabiaa myöten, jotta tuo sodan kautta saavutettu ”rauha” olisi Israelille riittävä. Itse uskon enemmänkin rauhansopimuksiin ja diplomatiaan, joka tosin sekin tulee ainakin joidenkin osapuolten taholta perustumaan petollisuuteen.

En tarkoita, että esim. Arabiemiraatit tai Bahrain olisivat nyt liikkeellä petollisella mielellä, vaan uskon heidän vilpittömyyteensä. Ovathan nimittäin monet arabivaltiot Lähi-idässä nähneet sen valheellisuuden, petollisuuden ja mielettömyyden, jota Hamas, Hizbollah ja muut terroristiryhmät edustavat palestiinalaisten asiassa. Ehkä Beirutin pamaus oli yksi viimeisiä pisaroita tuossa terroristijärjestöjen touhuilussa. Osa Israelin naapurivaltioista alkaa jo uskaltaa tuoda äänensä kuuluville Israelin puolesta, ja onhan monelle naapurivaltiolle jopa suurta taloudellista hyötyä laittaa kauppa- ym. suhteet kuntoon Israelin kanssa.

Israelin rauhansopimus Arabiemiraattien ja Bahrainin kanssa tuntuu joka tapauksessa suurelta ihmeeltä. Tapahtuupa lähivuosina Lähi-Idässä mitä tahansa, eräänä päivänä maailma näkee joka tapauksessa vielä suuremman ihmeen ja rauhansopimuksen, kun Antikristus tekee lujan liiton Israelin kanssa (Dan. 9:27). Saatanahan on valmis muuttamaan taktiikkaansa hyvinkin radikaalisti aina tarpeen mukaan. Jos ja kun näitä rauhansopimuksia Israelin ja eri naapurivaltioiden kanssa syntyy useampia, on saatana valmis uuteen lähestymistapaan Lähi-idän kysymyksessä. Antikristus saatanan lähettiläänä tulee käyttämään diplomatiaa päästäkseen lopulliseen päämääräänsä eli Israelin tuhoamiseen! Lähi-itään syntyy tuolloin väliaikainen, joskin näennäinen ja valheellinen rauha, ja Israel luopuu valppaudesta ja elää ”luottavaisena muureja ja salpoja vailla”. Antikristus ottaa maailman vallan, ja alkaa maailman historian viimeiset hirvittävät vuodet. Kun Antikristus sitten pettää Israelin kanssa tekemänsä rauhan, joutuu Israel hetkeksi tuohon Raamatun ennustamaan suureen ja hirvittävään ”Jaakobin ahdistukseen”. Vasta silloin heidän silmänsä lopullisesti avautuvat ja Israel ottaa kansakuntana vastaan Jeesuksen Messiaana!

On mielenkiintoista nähdä, mitä tulevat vuodet Israelin solmimien rauhansopimusten ja diplomaattisuhteiden kanssa tuovat tullessaan. Kuitenkin meidän on samalla muistettava, että vaikka Israel onnistuisi solmimaan rauhansopimuksen kaikkien naapureiden kanssa, lopullinen ja pysyvä rauha Lähi-itään ei tule sitä kautta, vaan sen tuo yksin Rauhanruhtinas Jeesus Kristus. Tämä tapahtuu, kun Hän tulee toisen kerran maailmaan ja Hänen jalkansa koskettavat Öljymäkeä!