MISSÄ ON TEIDÄN USKONNE?

TulostusversioTulostusversio

MISSÄ ON TEIDÄN USKONNE?

Nuo Jeesuksen opetuslapsilleen sanomat sanat, ovat viime aikoina väistämättä nousseet yhä uudestaan ja uudestaan mieleeni, kun seuraa somessa uskovienkin kannanottoja ajankohtaisiin aiheisiin. Jeesushan sanoi nuo sanat, kun hän oli opetuslasten kanssa venheessä, ja järvelle nousi myrsky. Jeesus nukkui, ja opetuslapset herättivät hänet sanomalla: ”Mestari, me hukumme!” Jeesus nousi ja tyynnytti myrskyn ja ihmetteli opetuslasten epäuskoa: ”Missä on teidän uskonne!”

Tuo sama ihmettely on tullut mieleeni, kun on seurannut rokotekeskustelua. Sanon heti aluksi, että en usko mihinkään salaliittoteorioihin, eikä minulla ole mitään varmaa päätöstä suuntaan tai toiseen, otanko koronarokotteen vai en. Mutta kun seuraa käytyä keskustelua, niin tuntuu aivan kuin tuo rokote alkaisi ottaa monen uskovankin mielessä Jumalan aseman.

Toki on niin kuin on usein toistettu, että Jumala on antanut lääketieteelle viisauden, ja voidaan sitä hyödyntää uskovinakin. Mutta ihmettelen monen uskovan taholta sitä hätää ja huolta, jolla yritetään varmistaa, että kaikki ottaisivat rokotteen. Jos joku sanoo, että hän vielä pohtii, niin tuntuu, että jyrkimmiltä tahoilta saa lähes murhaajan leiman otsaansa. Ja kuitenkin päivittäin kuullaan rokotteesta ja sen vaikutuksista monenlaisia uutisia, joiden todenperäisyyttä moni haluaa jäädä vielä odottamaan.

Itse olen täysin vakuuttunut, että koko koronaepidemia on kohdannut maailmaamme täysin Jumalan sallimana. Ja uskon, että Jumala haluaa puhua sen kautta ihmiskunnalle, ja saada ihmiset ajattelemaan elämää ja iankaikkisuutta.

Rokote alkaa olla jopa Jumalan asemassa monelle uskovallekin. Etkö ymmärrä hyvä uskonsisar tai -veli, että vaikka joka ainut ihminen maailmassa rokotettaisiin, Jumala voisi heti sallia pienen muunnoksen koronavirukseen, niin että tuo rokote olisi hetkessä täysin tehoton! Eli kaikki on sittenkin täysin Jumalan käsissä!

Jumala on ilmoittanut profeetallisessa Raamatun sanassa monet koettelemukset ja vitsaukset, jotka tulevat ihmiskuntaa koettelemaan lopunaikana. Nuo vitsaukset sallitaan juuri siksi, koska ihmiskunta haluaa luopua Jumalan palvelemisesta ja kunnioittamisesta. Olen viime aikoina miettinyt esim. Ilmestyskirjan 9. lukua, jossa ennustetaan mm. mitä tapahtuu, kun kuudes enkeli puhaltaa pasuunaan. Silloin sallitaan suuren sotajoukon tulla idästä, ja kolmasosa ihmisistä saa surmansa! Jae 15 ilmoittaa jotakin hätkähdyttävää: ”Silloin päästettiin irti ne neljä enkeliä, jotka tunnilleen, päivälleen, kuukaudelleen ja vuodelleen olivat valmiina tappamaan kolmasosan ihmisistä!”

Eli Jumalalla on jo tällä hetkellä tiedossa päivälleen ja jopa tunnilleen, milloin tuo asia tulee tapahtumaan. Eli ymmärrätkö rakas ystävä, että vaikka ihmiskunta yrittäisi tehdä mitä turvajärjestelyjä tahansa, tuo tunti ja päivä vääjäämättä tulee Jumalan jo nyt tietämän aivoituksen mukaan! Ja tuo on vain yksi lukemattomista vitsauksista, mikä maailmaa Raamatun mukaan tulee kohtaamaan!

En halua tällä kirjoituksella millään tavalla vaikuttaa rokotevastaisuutta. Jos sinusta tuntuu siltä, niin ota rokote, vaikka kuinka monta kertaa! Ja voi olla, että joku päivä otan sen itsekin! Mutta haluaisin jokaisen ymmärtävän, että luottaisimme mieluummin Jumalan varjelukseen ja kaikkivaltiuteen, kuin että paniikinomaisesti hätäilemme, että varmasti jokainen uskonsisar tai -veli ottaa tuon rokotteen! Kun me näin hätäilemme, olemme kuin opetuslapset venheessä, jotka hätäilivät, että he kaikki hukkuvat ja myös Jeesus heidän mukanaan!!!

Tärkeintä on, että me uskomme ja luotamme Jumalan johdatukseen omassa ja läheistemme elämässä. Totta kai me saamme ja meidän tulee samalla elää viisaasti, mutta sanoohan Jeesus vuorisaarnassa, että me emme voi murehtimalla lisätä ikäämme kyynäränkään vertaa! Pidetään usko Jumalaan, eikä anneta minkään muun ottaa tuota Jumalan suojeluksen paikkaa!