Blogs

Uskonelämäni realiteetit

USKONVAELLUKSENI REALITEETIT

Nuorena uskovana joskus 1970-luvulla ajattelin, että kun vaellan vuosia ja vuosikymmeniä uskossa, saan valtavan pyhyyden ja väkevän Jumalan voiman itselleni. Kuvittelin, että tulen niin pyhäksi, ettei saatanakaan uskalla tulla muutamaa metriä lähemmäksi. Ajattelin, että kun julistan, joka sana uppoaa ja kan-saa lakoaa ja kaatuilee. Uskoin, että rukouselämäni on palavaa ja ylistys ylitsevuotavaa. Ajattelin, että uskon vaellukseni tulee olemaan voitosta voittoon kulkemista. Olinhan lukenut sen nimisen hengellisen kirjankin!

Miksi Jeesus tulisi juuri meidän sukupolvemme aikana

Miksi juuri meidän sukupolvemme olisi se sukupolvi, jolloin Jeesus tulee takaisin. Eikö jokainen kristillinen sukupolvi ole ajatellut niin! Jopa alkuseurakunnassa Jeesuksen takaisin tulon odotus oli vahva ja monet uskoivatkin, että Jeesus tulisi takaisin jo heidän aikanaan.

Näkövika

Eräs saarnaaja aloitti kerran puheensa kysymällä, missä on vika, jos näet, että kadulla kulkevan vanhan Opelin pakoputkesta vilkkuu männän pää? En ole mikään automekaanikko, mutta ennen kuin puhuja jatkoi, ennätin itse tulla mielessäni siihen johtopäätökseen, että teknisellä tasolla tuo ei ole millään muotoa mahdollista. Kun saarnaaja jatkoi puhettaan, hän sanoi ainoa oikean vastauksen tuohon kysymykseen: Jos joku näkee männän pään vilkkuvan pakoputkesta, kyseessä on yksinkertaisesti näkövika eli näköharha!

Kestääkö ruokosauva?

Vanhan Testamentin aikana Israelin ja Juudan kuningaskunnilla oli suuri kiusaus ja kova paine liittoutua ympärillä olevien suurvaltojen kanssa. Näitä valtakuntia olivat mm. Egypti, Syyria eli Aram ja Assyria. Kuningas Daavidin ja Salomon aikana Israelin kuningaskunta oli vahvimmillaan, eikä sen tarvinnut etsiä apua muualta. Erityisesti kuningas Daavidin aikana Jumalan voima ilmeni valtavalla tavalla ja valtakunta vahvistui ja laajeni.

Asiantuntija-arviot

Olemme viime vuosina lähes päivittäin törmänneet käsitteeseen asiantuntijalausunto tai -arvio. Televisiossa ja muissa tiedotusvälineissä haastatellaan aamuin illoin eri henkilöitä liittyen tärkeisiin ajankohtaisiin tapahtumiin. Heistä käytetään usein tuota lähes kunnioitusta herättävää ja oraakkelimaista käsitettä ”asiantuntija”. Kun tuo leima myönnetään jollekin henkilölle, media ei useinkaan katso tarpeelliseksi millään tavalla perustella, miksi ko. henkilölle on tuo kunnia myönnetty ja jollekin toiselle sitten taas ei.  

Mistä vesi on peräisin

Yksi vastausta vailla oleva kysymys muiden tuhansien joukossa on, mistä elämää antava ja elämää ylläpitävä vesi on tullut maapallolle. Se on tieteellekin arvoitus, vaikka monenlaisia hokkuspokkus selitysmalleja on yritetty kehitellä. Yksi ehkäpä yleisin teoria on, että vesi tuli maapallolle meteoriittien ja asteroidien mukana. Jotkut tiedemiehet ovat jopa antaneet ymmärtää, että komeetat ja asteroidit olisivat voineet helposti tuoda tänne valtamerien verran vettä.

VALHEEN ISÄ

Kun Jeesus väitteli eräänä päivänä oman aikansa juutalaisten kanssa, joutui hän toteamaan: ”Te olette isästä Paholaisesta, ja isänne himoja te tahdotte noudattaa. Hän on ollut murhaaja alusta asti, eikä hän pysy totuudessa, koska hänessä ei totuutta ole. Kun hän valehtelee, hän puhuu omiaan, sillä hän on valehtelija ja valheen isä.” (Joh. 8:44)

Mikä hetki yöstä on

MIKÄ HETKI YÖSTÄ ON?

Tuo otsakehan on peräisin Tapio Nousiaisen tunnetusta kirjasta, joka julkaistiin jo 1960-luvulla. Eli kautta aikojen on kyselty Raamattuun uskovien keskuudessa, missä kohtaa Raamatun ilmoittamissa asioissa olemme menossa. Kun Nousiaisen kirjoittamasta kirjasta on aikaa jo yli viisikymmentä vuotta ja vieläkään eivät Raamatun profetiat ole lopullisesti toteutuneet, antaa tämä kaikki oikeaa perspektiiviä tuota kysymystä pohdittaessa.

Jumalan pyhyyden ilmeneminen

JUMALAN PYHYYDEN ILMENEMINEN

Apostolien teoissa kerrotaan kahdesta Uuden Testamentin onnettomasta henkilöstä, Ananiasta ja Safiirasta. Joka kerta, kun luen tuon kertomuksen, synnyttää se minussa samalla kriittisiä pohdintoja nykyisten kirkkojemme ja seurakuntiemme tilasta.

ILMASTON LÄMPENEMINEN

Maailman johtajat ovat tällä hetkellä koolla Skotlannissa Glasgowissa pohtimassa ilmastokriisiä! Kokousta pidetään ratkaisevana ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa.

Pages