jouko's blog

Eutanasiasta

EUTANASIASTA

Suuri tunnusmerkki taivaassa

Ilmestyskirjan kahdennentoista luvun alussa apostoli Johannekselle näytettiin suuri tunnusmerkki taivaassa. Tuo tunnusmerkki oli nainen pukunaan aurinko, kuu jalkojensa alla ja seppeleenä päässään kaksitoista tähteä. Nainen oli raskaana ja hän synnytti poikalapsen, joka on paimentava kaikkia kansoja rautaisella sauvalla. Hänen lapsensa temmattiin Jumalan luo ja hänen valtaistuimensa luo.

Ankkuri laahaa!

ANKKURI LAAHAA
Mitä tekisit ankkurille, joka ei pidä venettä ankkurissa, vaan laahaa veneen perässä järven laidasta laitaan. Luulisinpa, että vanhaa sanontaa käyttääksemme, jokainen heittäisi sillä vesilintua keskellä järveä!

Onko Raamattu sotaisa kirja?

ONKO RAAMATTU SOTAISA KIRJA?

Raamattua ja etenkin Vanhaa Testamenttia on usein syytetty sotaisaksi kirjaksi. Ja kyllähän tuo väite tietyllä tavalla pitääkin paikkansa. Kun pari päivää sitten luin taas kerran Daavidin psalmeja, havahduin itsekin, kuinka paljon niissä tuleekaan esille sotaa ja taistelua. Saa vaikutelman, että Daavid ja Israel joutuivat jatkuvasti taistelemaan vihollisiaan vastaan. Daavid jopa kiittää Jumalaa siitä, että Jumala opettaa hänen kätensä sotimaan ja käsivartensa vaskijousta jännittämään, Ps. 18:35.

JUMALAN TAHDON TÄYTTÄMINEN SAA AIKAAN VASTUSTUSTA

Pääsiäisviikkoa kutsutaan myös kärsimysviikoksi ja piinaviikoksi. Nuo kaksi viimeistä nimeä viittaavatkin siihen, kuinka Kristus meni silloin omiin kärsimyksiinsä ihmiskunnan puolesta.

Halleluja

HALLELUJA

Youtubessa surffaillessani silmiini osui musiikkivideo vuosikymmenten takaa. Kyseessä oli Israelin Eu-roviisukappale Hallelujah vuodelta 1979 ja esittäjänä Milk and honey-yhtye. Kappalehan voitti Euroviisut tuona vuonna.

Jerusalem tulee väkikiveksi

JERUSALEM TULEE VÄKIKIVEKSI

Kaksi ja puoli tuhatta vuotta sitten eräs Raamatun profeetta ennusti, kuinka lopun aikana yksi kaupunki koko maailmassa tulee olemaan sellainen, jota vastaan kokoontuvat kaikki maailman kansat. Ja tuo kaupunki tulee väkikiveksi kaikille kansakunnille.

Tämänhän ennusti profeetta Sakarja, 12: 2,3: ”Katso, minä teen Jerusalemin juovuttavaksi maljaksi kaikille kansoille, kun ne piirittävät Juudaa ja Jerusalemia. Sinä päivänä minä teen Jerusalemista väkikiven kaikille kansoille: kaikki, jotka sitä nostavat, repivät pahoin itsensä.”

Harmagedonia jo kenraali harjoitellaan

HARMAGEDONIA JO KENRAALIHARJOITELLAAN

Kristillinen joulunsanoma haluttaisiin mitätöidä

KRISTILLINEN JOULUN SANOMA HALUTTAISIIN MITÄTÖIDÄ

Kävinpä pari päivää sitten tapani mukaan kirjastossa. Viimeisintä Tieteen Kuvalehteä selaillessa silmiini pisti pieni kuvallinen artikkeli, jonka otsake oli: Onko ollut vuotta 0?
Tuossa jutussa yksinkertaisesti kerrottiin, kuinka suurimmassa osassa maailmaa käytetään gregoriaanista kalenteria, joka perustuu Jeesuksen syntymään. Siksi voisi kuvitella, että kalenterin ensimmäinen vuosi on nolla. Kalenteri alkaa kuitenkin vuodesta yksi.

Luopumisen kaava

Jokin aika sitten silmiini sattui kirjoitus, jonka otsake oli mielenkiintoinen. Otsakkeena oli Luopumisen kaava. Kirjoituksessa tuotiin esille, kuinka tämä aika ja maailma toimii, kun se haluaa luopua Jumalan sanasta, kristillisistä arvoista ja perinteisistä käsityksistä. Se käyttää aina samantapaista kaavaa, joka toimii matemaattisella varmuudella, että luopumus saataisiin aikaiseksi. Tietyillä muuttujilla ja vakioilla päästään haluttuun lopputulokseen. Valitettavasti saman kaavan käyttöönsä on luntannut myös luopunut kirkko.

Pages