Näkövika

TulostusversioTulostusversio

Eräs saarnaaja aloitti kerran puheensa kysymällä, missä on vika, jos näet, että kadulla kulkevan vanhan Opelin pakoputkesta vilkkuu männän pää? En ole mikään automekaanikko, mutta ennen kuin puhuja jatkoi, ennätin itse tulla mielessäni siihen johtopäätökseen, että teknisellä tasolla tuo ei ole millään muotoa mahdollista. Kun saarnaaja jatkoi puhettaan, hän sanoi ainoa oikean vastauksen tuohon kysymykseen: Jos joku näkee männän pään vilkkuvan pakoputkesta, kyseessä on yksinkertaisesti näkövika eli näköharha!

Kun seuraa tämän maailman menoa, mielipiteitä ja ajatuksia, joita julkisestikin esitetään, nousee usein mieleen ajatus, että monella todellakin on paha näkövika. Joitakin vuosia sitten luin eräästä kanadalaisesta isästä, joka koki olevansa 8-vuotias tyttö. No, eihän tämä vielä sinänsä ole ennen kuulumatonta, koska monenlaisia ajatuksia ja harhoja saattaa ihmisen päässä liikkua. Mutta huolestuttavinta oli se, että ammattiauttajien taholta ruvettiin tuolle miehelle jopa etsimään adoptiovanhempia. En osaa muuta kuin sanoa, että jos näin touhutaan, jossakin on paha ”näkövika”!

No, vastaavia esimerkkejä voisi tästä ajasta ja yhteiskunnasta luetella, vaikka kuinka paljon. Sellaisia esimerkkejä, joista meidän esivanhempamme, jos voisivat nähdä tämän maailman menon, kysyisivät, että onko tämä aika menettänyt järkensä! Kun tässä ajassa ei meinata enää edes alan ammattilaisten taholta kyetä erottamaan poikaa tytöstä, on kyseessä jo paha näkövika.

Mutta kaikista huolestuttavinta tässä on, että tämä näkövika alkaa tarttua ja on jo tarttunut myös moniin uskoviin ja seurakuntiin! Joitakin vuosia sitten Ruotsin kirkko antoi työntekijöilleen ohjeen, että Jumalasta alettaisiin käyttää sukupuolineutraaleja ilmaisuja. Niinpä esim. Herra sanan käyttämisestä pyritään luopumaan, koska sen katsotaan olevan maskuliinisesti dominoivaa kieltä.

Tässä valossa ymmärrän paremmin Jeesuksen kehotuksen Laodikean seurakunnalle. Oman ymmärrykseni mukaan Laodikean seurakunta edustaa tuossa Ilmestyskirjan kolmannen luvun seurakuntaluettelossa lopunajan luopunutta seurakuntaa. Seurakunnan Herra, Jeesus Kristus sanoo tuolle seurakunnalle: ”Neuvon sinua ostamaan minulta silmävoidetta voidellaksesi silmäsi, että näkisit.” Tuossa kehotuksessa siis ennustetaan profeetallisesti, että lopunajan seurakunnalla on jotakin ongelmaa hengellisessä näkökyvystä!

Mistä tässä oikeastaan on kyse?  Kyse on ajanhengestä! Kuten roomalaiskirje 12:2 sanoo ”mukaudutaan tämän maailman ajan menoon.” Tuon alkukielen ilmauksen voisi oikeastaan vapaasti kääntää: ”Älkää ottako samaa muotoa tämän aikakauden kanssa!” Kuinka sattuvasti Paavali tuossa sanookaan! Monet uskovat ja seurakunnat, joiden tulisi olla valona pimeyden keskellä, ja joiden tulisi tuoda totuutta esille tämän valheellisen aikakauden keskellä, ovatkin ottamassa täsmälleen saman muodon tämän aikakauden kanssa.

Antikristillinen valheen henki nostaa päätään yhä enemmän! Huomataanko me se, vai saako näkövika meitä sokeutumaan? Jeesus sanoo vuorisaarnassa, Matt. 6: 22, 23: "Silmä on ruumiin lamppu. Jos silmäsi on terve, koko ruumiisi on valaistu. Jos silmäsi ovat huonot, koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, millainen onkaan pimeys!” Jeesus ei siis puhu fyysisestä sokeudesta, vaan hengellisestä näkökyvystä. On olemassa tämän maailman viisauden valoa, joka lopulta onkin täyttä pimeyttä ja sokeutta. Juuri tästä on kyse! Ja kun tämän maailman viisaus saa vallan, voimme vain todeta Jeesuksen sanoin: ”Kuinka suuri onkaan pimeys!”

Meiltä uskovilta kysytään todellakin tässä ajassa valvomista ja viisautta, säilyttääksemme oikean näkökyvyn! Siksi seurakunnan Herran ohje nimenomaan Laodikean seurakunnan johtajalle, on silmävoiteen ostaminen, että näkisi! Lääke on siis saatavilla ja sen voi ostaa itseltään Jeesukselta Kristukselta.

No, mehän tiedetään, että kaikki, mitä me Jeesukselta saadaan, on ilmaista, mutta ymmärrän Jeesuksen käyttävän tuota ”ostaa” verbiä, koska hän profeetallisesti tiesi, että jos mitä, niin lopunajan ihminen totisesti tietää ja ymmärtää, mitä on ostaminen. Jos tämän ajan ihminen haluaa jollakin tavalla piristystä arkeensa, hän lähtee shoppailemaan! Sitähän tämä aika on täynnä: ostamista ja myymistä!

Seurakunnan Herra on kuitenkin valmis antamaan meille Pyhän Hengen kautta silmävoidetta, että näkisimme oikein. Tähänhän Jeesus viittasi myös omassa ohjelmajulistuksessaan, jonka hän lainasi profeetta Jesajan kirjasta: ”Herran henki on minun päälläni, sillä hän on lähettänyt minut saarnaamaan vangituille vapautusta ja sokeille näkönsä saamista”, Jes. 42:7. Paransihan Jeesus toki fyysisestikin sokeita, mutta ennen kaikkea hän on tullut antamaan meille hengellisesti oikean näkökyvyn.