RAAMATTU, AJATON KIRJA

TulostusversioTulostusversio

RAAMATTU, AJATON KIRJA!

”Tyttäret kulkevat kaula kenossa ja silmillään vilkuillen astua sipsuttelevat ja nilkkarenkaitaan kilistelevät. Heillä on koreat nilkkarenkaat, otsanauhat, puolikuukorut, korvarenkaat, rannerenkaat, hunnut, tukkanauhat, nilkkavitjat, koruvyöt, hajupullot, taikahelyt, sormukset, nenärenkaat, juhlavaatteet, viitat, liinat, kukkarot, käsipeilit, aivinapaidat, päähineet ja huivit.”

Raamattuahan pidetään usein auttamattoman vanhanaikaisena kirjana, mutta usko tai älä, tuo ylläoleva kuvaus naisten pukeutumismuodista ja tyylistä ei ole uusimmasta Voguesta, vaan 2700 vuoden takaa profeetta Jesajan kirjasta, (Jes. 3:16-24)! No, ei ihme vaikka toinen Vanhan Testamentin kirjoittaja, Saarnaaja sanoo, ettei mitään uutta auringon alla!

Täytyy vielä selvennykseksi sanoa, että Jesaja ei suinkaan kirjoittanut tuota ihastellakseen esim. ke-vään 721 eKr. muotia ja uutuuksia, vaan päinvastoin! Hän ennusti, että tuo kaikki tulee häviämään Siionin tyttärien elämästä. Herra tulee tekemään Siionin tytärten päälaet rupisiksi, tulee poistamaan nuo kaikki helyt ja koristeet, jolloin tuoksun sijaan tulee löyhkä, vyön sijaan nuora, hiuslaitteiden sijaan kaljuus, hienojen vaatteiden sijaan säkkipuku, kauneuden sijaan poltinmerkki!

Jesajan ennustamat asiat toteutuivat Siionin lasten elämässä useita kertoja: ”Tuoksun sijaan tuli todellakin löyhkä, vyön sijaan nuora, hienojen vaatteiden sijaan säkkipuku, kauneuden sijaan poltinmerkki!” Ensimmäisen kerran tuo tapahtui jo n. 150 vuotta myöhemmin, kun babylonialaiset veivät Juudan pakkosiirtolaisuuteen v. 586 eKr.  Se tapahtui myös v. 70 jKr., kun roomalaiset tuhosivat temppelin ja valloittivat Jerusalemin. Se tapahtui hirveällä tavalla myös Hitlerin vainoissa jopa 2700 vuotta myöhemmin! Keskitysleireillä jokainen juutalainen sai oman poltinmerkkinsä eli tatuoidun vankinumeron.

No, ehkäpä Jesajankaan tarkoitus ei ollut kiinnittää niinkään huomiota yksittäisiin vaatekappaleisiin tai koruihin, vaan siihen sydämen asenteeseen, joka leimasi niin tuon ajan kuin meidänkin aikamme ihmisten elämää, niin miesten kuin naisten. Ollaan itserakkaita, ylpeitä, korskeita, lihallisia, enemmän nautintoja kuin Jumalaa rakastavia, palvellaan luotua enemmän kuin Luojaa! Kaikessa halutaan ennen kaikkea korostaa aistillisuutta, lihallisuutta ja seksuaalisuutta.

Mutta Jeesuksen sanoja käyttääkseni, jos tuo tapahtuu tuoreelle puulle, niin mitä tuleekaan tapahtumaan kuivalle. Eli jos tuo kaikki on kohdannut Jumalan valittua kansaa historian saatossa, se varmasti tulee aikanaan kohtaamaan myös meitä ns. pakanakansoja! Jumalan sanan mukaanhan tuomiot alkavat ensiksi Jumalan huoneesta. Jumalan oma kansa Israel on saanut kokea omalla kohdallaan Jumalan tuomiot historian saatossa. Älkäämme luulko, että me muut kansat, jotka vaellamme samassa ylpeydessä, jumalattomuudessa ja synnissä, voisimme kiertää Jumalan tuomiot, jotka on ennustettu Raamatussa kohtaavan kaikkia kansoja lopun aikana!

Mutta haluan sinun ennen kaikkea huomaavan, kuinka ajankohtainen kirja Raamattu onkaan joka hetki. Eli jos pidät Raamattua vanhanaikaisena kirjana, niin mietipä, johtuuko se siitä, että se saa sinut närkästymään, koska se kertoo totuuden meidän käyttäytymisestä ja sydämen asenteesta niin kirvelevän suoraan vuosituhannesta toiseen. Oikeastaan meille ei jää muuta mahdollisuutta kuin joko nöyrtyä sen sanoman edessä tai sitten viskata se vihaisena nurkkaan!

No, ehkäpä tämä blogi ei niin hirveästi tykkäyksiä saa, mutta ei Jesajakaan aikanaan saanut monta smile hymiötä. Perimätiedon mukaan, kun Jesaja oli paennut jumalatonta kuningas Manassea onton puun rungon sisään, käski kuningas sahata hänet keskeltä kahtia!