VUOSISADAN DIILI

TulostusversioTulostusversio

VUOSISADAN DIILI!?

Presidentti Trumpin nelivuotiskausi päättyy joka tapauksessa jonkinlaiseen kaaokseen. Onpa perimmäiset syyt kaaokseen ja asioiden totuus mikä tahansa, parhaalla tahdollakaan ei voi sanoa, että virkakauden ”alastulo olisi ollut hallittu”, mäkihypyn termiä käyttääkseni!

Toisaalta haluan sanoa, että henkilökohtaisesti tykkäsin monista asioista, joita Trump kaudellaan uskalsi toteuttaa. Ja uskallan suoraan sanoa, että se silmitön vastustus ja rienaus, joka jatkuvasti ilmeni mediassa Trumpin toimia vastaan, johtui suurelta osin siitä, että Trump uskalsi monissa asioissa tökkiä saatanaa suoraan silmille. Tarkoitan tällä sitä, että hän esim. uskalsi vastustaa uusia lainsäädöksiä abortista ja oli valmis jopa kiristämään aborttioikeuksia. Nuo uudet lainsäädännöt mahdollistaisivat sen, että lapsia voitaisiin tappaa äitinsä kohtuun entistä vapaammin. Raamattuhan suoraan sanoo, että saatana on tullut tappamaan ja tuhoamaan! Toinen asia, jossa Trump uskalsi astua saatanan varpaille, oli suhtautuminen Israeliin. Kun tuon tason poliittinen vaikuttaja uskaltaa tehdä asioita, joita Trump teki Israelin suhteen, on varmaa, että saatana raivoissaan hyppii jopa seinille!
Trumpin kaudella on tapahtunut myös sellainen ihme, että jotkut arabivaltiot ovat tehneet rauhansopimuksen Israelin kanssa! Nämä ovat olleet suuria uutisia, joista tosin meidän omat suurimmat tietolähteemme ylet ja hesarit eivät ole jostakin syystä niin paljoa ”muistaneet” uutisoida ja esille nostaa. En tiedä miksi ei, oliko toimittajilla juuri silloin syysloma vai??!!
Varmasti Trump teki virkakautensa aikana moniakin virheitä ja ylilyöntejä, mutta en käy niitä arvioimaan! Mutta on yksi asia, josta olin huolestunut ja murheellinen jo heti sen julkitultua. Tarkoitan tällä juuri tuota vuosisadan diiliä, joksi Trump sitä itse kutsui. Kyse on siis rauhansopimuksesta koskien Israelia ja palestiinalaisia.

Mikä tuossa Trumpin versiossa kahden valtion mallista Israelin alueella oli sitten väärin? Yksinkertaisesti väärin on se, että Jumala ei hyväksy minkäänlaista diiliä eikä kahden valtion mallia oman kansansa Israelin alueella. Kun Aabraham seisoi Kanaanin maalla, alueella, joka tänä päivänä on ns. Länsi-rannan aluetta, Jumala lupasi hänelle: ”Nosta silmäsi ja katso siitä paikasta, missä olet, pohjoiseen, etelään, itään ja länteen. Sillä kaiken maan, jonka näet, minä annan sinulle ja sinun jälkeläisillesi ikuisiksi ajoiksi.” (1.Moos. 13: 14, 15). Jumala ei siis sanonut, että hän antaa sen Aabrahamin jälkeläisille ja eräälle toiselle kansalle, jotka jakakoot sen keskenään. Eikä Jumala sanonut Aabrahamille, että tässä kohtaa missä seisot, tulee aikanaan kulkemaan maan alainen tunneli, joka yhdistää Gazan ja Länsirannan alueella asuvan toisen kansan. Tällaisen yhdystunnelin olemassaolohan kuului yhtenä osana Trumpin vuosisadan diiliin! Tuollainen tunnelihan olisi lopulta päätynyt aseiden salakuljetusreitiksi palestiinalaisten terroristien taholta!

Kun israelilaiset vaelsivat noin 500 vuotta Aabrahamin jälkeen Mooseksen ja Joosuan johdolla Luvattuun maahan, Jumala uudisti lupauksensa, jonka mukaan Hän antaa Luvatun maan Israelille Välimerestä Eufrat-virtaan saakka. Kun Jumala näin monessa kohtaa on vannomalla luvannut tuon maan omalle kansalleen, Hänen suunnitelmiinsa ei ole kuulunut missään vaiheessa minkäänlainen kahden valtion malli! Tämän maailman jumalattomat ihmiset toki mielellään tekevät tuollaisia rauhansuunnitelmia, ja jotkut jopa haluaisivat ajaa juutalaiset Välimereen. Mutta Jumalan suunnitelmiin ne eivät kuulu, eivätkä tule kuulumaan tulevaisuudessakaan.

Jumala jopa ennustaa profeetta Jooelin kautta lopun ajan tapahtumista: ”Minä kokoan kaikki pakanakansat, vien ne alas Joosafatin laaksoon, ja käyn siellä oikeutta niitten kanssa kansani ja perintöosani Israelin tähden. Sillä he ovat hajottaneet sen pakanakansojen sekaan, ovat jakaneet minun maani”, Jooel 4:2. Jumala siis tulee tuomitsemaan pakanakansat mm. siksi, että ne ovat jakaneet Jumalan maan, sen perintöosan, jonka Hän lupasi aikanaan Aabrahamille. Jumala ei siis salli minkäänlaista jakosuunnitelmaa oman maansa, Israelin alueelle!

Tätä taustaa vasten olin ja olen surullinen siitä, että miksi Trump meni tekemään minkäänlaista diiliä koskien Luvattua maata. Tekipä tuollaisia diilejä kuka tahansa, se on sama kuin tökkisi Jumalaa silmäterään! Trumpin ei olisi ollut mikään pakko suunnitella ja julkaista ko. rauhansuunnitelmaa, mutta kai hänellä oli ajatus, että jos se hyvinkin menisi läpi, niin kunnia tulisi hänelle! No, nyt virkakauden päätös oli todella fiasko!

No, mitä tuohon Lähi-idän rauhanprosessiin tulee, niin ainakin henkilökohtaisesti olen toki iloinen ja arvostan suuresti niitä rauhansopimuksia, joita siellä on nyt allekirjoitettu, ja joita tullaan kenties vallanvaihdosta huolimatta vielä allekirjoittamaan. Uskon samalla, että kaikki nuo ko. arabivaltiot, mm. Arabiemiraatit, Bahrain ja Sudan, ovat aivan aidosti ja rehellisesti mukana noissa uusissa sopimuksissaan Israelin kanssa. Mutta sittenkin tiedän Raamatun profetioiden perusteella, että lopullista ja pysyvää rauhaa Lähi-itään ei tule tekemään kukaan ihminen, eivät nykyiset, eivätkä tulevat presidentit ja muut poliitikot. Se ei tule minkäänlaisen diilin eikä rauhansopimusten kautta. Valheellisen rauhan tekee aikanaan antikristus, jonka se tulee lopulta hirveällä tavalla pettämään. Mutta lopullisen ja kestävän rauhan sinne tekee aikanaan yksin Rauhanruhtinas, Jeesus Kristus!

Profeetta Jesaja kuvaa tuota tapahtumaa, kun pakanakansoille kostetaan hyvin sattuvalla tavalla luvussa 63. Kristus polkee siinä yksin Jumalan vihan viinikuurnan: ”Miksi on punaa sinun puvussasi, miksi ovat vaatteesi kuin viinikuurnan polkijan? Kuurnan minä poljin, minä yksinäni, ei ketään kansojen joukosta ollut minun kanssani… Sillä koston päivä oli minun mielessäni ja minun lunastettujeni vuosi oli tullut. Ja minä katselin, mutta ei ollut auttajaa, ja minä ihmettelin, kun ei kukaan tueksi tullut. Silloin minun oma käsivarteni minua auttoi, ja minun vihani minua tuki. Ja minä tallasin kansat vihassani ja juovutin heidät kiivaudellani, minä vuodatin maahan heidän verensä."

Syy siihen, miksi edes uskovat eivät ole henkisenä tukena Kristukselle tuossa tilanteessa, on yksinkertaisesti se, että heidät on jo vuosia aikaisemmin tempaistu pois, samoin valitut Israelin kansasta. On vain jumalaton maailma tähteellä!