44. Pahan kolminaisuus

44. PAHAN KOLMINAISUUS

Ilmestyskirjasta voimme löytää eräänlaisen pahan kolminaisuuden: lohikäärme, peto ja väärä profeetta ( Ilm. 16:13; 20:10 ). Saatanahan yrittää kaikessa matkia Jumalan tekoja, niin myös hänen pyhää kolminaisuuttaan. Lohikäärme on siis saatana, peto on lähinnä se liittovaltio, joka on nouseva ja väärä profeetta on Antikristus.

Kuten olen edellisillä sivuilla jo maininnut, en yhtään ihmettelisi, vaikka saatana menisi Jumalan tekoja matkiessaan niin pitkälle, että Antikristus olisi puoliksi ihmissiemenestä ja puoliksi saatanasta. Syntiinlankeemuskertomuksessahan sanotaan saatanalle (käärmeelle): ”Minä panen vainon sinun siemenesi ja hänen siemenensä välille” (1.Moos. 3:15, huom. vuoden 1933 käännös). Eli viittaako ”sinun siemenesi” siihen, että saatanan lähettiläs Antikristus todella on puoliksi lähtöisin saatanasta ja puoliksi ihmisestä. Näinhän Jeesus Kristuskin oli lähtöisin Jumalasta ja ihmisestä.

Tähän pahan kolminaisuuteen liittyy selvästi myös palvontamenot. Vaikuttaa siltä, että saatanan taktiikka lopunaikana ei suinkaan ole uskotella ihmiskunnalle, ettei ole mitään jumalaa. Päinvastoin saatana haluaa jopa säilyttää kaikki palvontamenotkin, mutta palvontakohde ei ole enää Jumala, vaan saatana itse! Näin se saa koko ihmiskunnan kumartamaan ja palvomaan itseään (Ilm. 13:4, 8, 14). Kyseessä on siis selvä uskonnollinen meno. Lopulta Antikristus jopa asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa jumala (2.Tess. 2:4). Olen joskus jopa hieman ironisesti ajatellut tämän päivän itseään sivistyneinä pitäviä ateisteja, jotka jopa ylemmyyttä tuntien julistavat, etteivät he usko Jumalaan, eivätkä tarvitse mitään uskontoa. Eräänä päivänä he huomaavat olevansa kontallaan pedon kuvan edessä ja palvovan itse saatanaa, jota he luulevat jumalaksi!

Joskus kuulee selitettävän, että tuo karitsansarvinen toinen peto olisi langennut kirkko tai seurakunta. On totta, että valvovan seurakunnan rinnalla on oleva langennut seurakunta ja kirkko, mutta sillä on oma symbolinsa Ilmestyskirjassa. Kristuksen kuuliaisuudesta ja rakkaudesta luopunutta kirkkoa kuvaa suuri portto. Mikä sopisikaan kuvaamaan paremmin seurakuntaa, joka on hyljännyt rakkauden Kristukseen ja Jumalan sanaan, ja on vaihtanut sen tämän maailman kunniaan ja rikkauteen (ks. si-vu 72. Suuri portto)!