5. Raamatun toteutuneita profetioita

Kuvassa on viisi keskeistä Raamatun ennustusta, joista kolme on jo täysin toteutunut ja neljäs (evankeliumin julistaminen kaikkeen maailmaan) kovaa vauhtia toteutumassa. Ainoastaan yksi, eli Jeesuksen takaisin tuleminen on toteutumatta, mutta sekin täyttyy varmasti aikanaan. Tilan puutteen vuoksi olen ottanut jokaiseen kohtaan vain joitakin Raamatun kohtia, mutta nekin antavat jo selvän kuvan Raamatun profetioiden luotettavuudesta.

Kristittyinä tiedämme, että Vanha Testamentti on täynnä Messias-ennustuksia, jotka toteutuivat Jeesuksen tullessa maailmaan. Yllä olevassa kuvassa on vain pari tunnetuinta ennustusta, jotka molemmat löytyvät Jesajan kirjasta. Luvun 53 kuvaus Herran kärsivästä palvelijasta on jopa niin osuva, että juutalaiset eivät sitä edes mielellään haluaisi lukea. (Lisää näitä toteutuneita ennustuksia löydät raamattuluentosarjasta "Vanhan Testamentin Messias ennustuksia").

Jo Mooses aikanaan ennusti, että syntiensä vuoksi israelilaiset joutuvat aikanaan pakkosiirtolaisuuteen ja heidät hajotetaan muiden kansojen sekaan. Nuo ennustukset toteutuivat osittain jo Assyrian ja Babylonian vankeuden aikana 700-500 -luvuilla eKr., mutta lopullisesti ne toteutuivat 100-luvulla jKr., kun juutalaiset roomalaisten toimesta karkotettiin pois Jerusalemista ja omasta kotimaastaan.

Juutalaiset joutuivatkin sitten olemaan maanpaossa liki kaksituhatta vuotta, ja maa suurelta osin autioitui. Uskon, että monet vilpittömät Raamatun lukijat ja tutkijat joutuivat vuosisatojen ja jopa tuhansien aikana ihmettelemään, miksi kuitenkin Raamatun ennustukset selvästi kertovat, että Israelin valtio ja Jerusalemin kaupunki tulisivat olemaan lopunajan näyttämöllä keskeisesssä asemassa. Tänään emme tarvitse enää ihmetellä. Voisi sanoa, ettei ole päivää, jolloin Israel ja Jerusalem eivät olisi maailman politiikan polttopisteessä ja uutisoinnissa, ja näin tulee varmasti olemaan Jeesuksen takaisin tuloon saakka.

Itse asiassa juutalaisten paluu takaisin kotimaahansa on yksi eniten profetoituja asioita Raamatussa. Joidenkin laskujen mukaan se on profetoitu siellä yli 40 kertaa. Juutalaiset ovat siis palanneet ja palaamassa takaisin kotimaahansa ja jälleenrakentavat sitä valtavalla vauhdilla. Tuohon juutalaisten paluuseen liittyy mielenkiintoinen ennustusten yksityiskohta, joka jopa kertoo, kuinka paluu tapahtuu. Jesaja kuvaa Israelin lasten paluuta sanomalla: "Keitä ovat nuo, jotka lentävät niinkuin pilvet ja niinkuin kyyhkyset lakkoihinsa?", (60:8). Koskaan aikaisemmin ihmiskunnan historiassa paluumuutto ei olisi voinut tapahtua lentämällä, kuten m