36. Petovaltion alue

Yllä olevassa kartassa olen hahmotellut sitä maantieteellistä aluetta, jonka nuo Danielin kirjan pedot yhteensä muodostavat (kyseessä ovat siis muinainen Babylonia, Meedia-Persia, Kreikka ja Rooma). Koska Ilmestyskirjan pedolla on jotakin noista jokaisesta pedosta, voisi päätellä, että alueellisesti tuo petovaltio sijoittuisi johonkin tuon punaisella rajatun alueen sisään. Toki nuo pedon tuntomerkit voivat tarkoittaa muutakin kuin maantieteellistä aluetta, esim. sitä kulttuuriperintöä, jota nuo maailmanvallat aikanaan edustivat. Kuitenkin ymmärrän, että myös alueellisesti ollaan jossakin noilla main!

Olen oikealle puolelle hahmottanut osapuilleen nykyisen EU:n rajat. Jo nopealla silmäyksellä voi huomata, että ainakaan tällä hetkellä kaikki ei mene yksi yhteen. Tuo raamatun kohta Danielin kirjan kahdeksannesta luvusta on mielestäni erittäin mielenkiintoinen! Tekstissä mainittu sarvihan edustaa viimeisenä vihanaikana hallitsevaa johtajaa (Antikristus), joka laajentaa vaikutusaluettaan ”etelään päin, itään päin ja Ihanaan maahan (Israel) päin”. Vaikka kuinka yrittäisi sijoitella kartalla vektoreja noihin annettuihin suuntiin, väkisin päätyy vektorin alkupiste jonnekin Välimeren pohjoisrannikolla oleviin maihin (Turkki, Kreikka, Italia). Eli uskon, että tuleva johtaja nousee jostakin noilta alueilta ja laajentaa liittovaltiota noihin mainittuihin suuntiin.

Itse ymmärrän, että sitä ennen on tapahtunut jo suuria muutoksia EU:n kartalla (ks. sivu 34. Pedon haavoitettu pää). Onko Pohjola enää mukana liitossa jne., ovat kysymyksiä, jotka saavat aikanaan vastauksen. Olen merkinnyt karttoihin kaksi kaupunkia punaisilla ympyröillä. Toinen on Bryssel ja toinen on Rooma. En oikein usko, että Brysselillä on mitään suurempaa asemaa ja merkitystä, kun lopun ajan palaset alkavat loksahdella lopulliseen muotoonsa. Ainakaan raamattu ei anna vihiä mistään merkittävästä kaupungista tai keskuksesta Brysselin suunnalla. On yksi kaupunki, josta se puhuu selvästi: Rooma!