68. Talouskriisi

68. TALOUSKRIISI

Kun luin noin neljäkymmentä vuotta sitten juuri silloin ilmestynyttä David Wilkerssonin Näky-kirjaa, ihmettelin siinä olevaa ennustusta tulevasta talouskriisistä. En epäillyt, etteikö syväkin talouskriisi voisi tulla maailmaan, mutta ihmettelin sitä, että lopunajan mullistukset alkaisivat juuri taloudellisesta sekasorrosta. Tänä päivänä tuota Näky-kirjan ennustusta ihmettelee tuskin kukaan, etenkin kun tuossa kirjassa kerrottiin taloudellisen sekasorron iskevän ensiksi juuri Eurooppaan.

Niin Euroopan kuin Yhdysvaltojen, Japanin ja monien muiden valtioiden velka on käsittämätöntä luokkaa. Jokin aika sitten katsoin televisiosta erästä ajankohtaisohjelmaa, jossa oli mukana neljä suomalaista talouselämän ja politiikan huipulla olevaa asiantuntijaa ja päättäjää. Toimittaja antoi aluksi heille kullekin tehtäväksi kirjoittaa paperilapulle vastauksen kysymykseen, kuinka paljon on euromaiden yhteinen velka. Joku vastaajista tiesi sen suhteellisen hyvin, mutta esim. yhden poliitikon vastaus oli paperilapulle kirjoitettu ”paljon”!

Tosiasia on, että edes meidän kaikki päättäjät eivät ymmärrä, mikä tuon velan määrä on ja kuinka se on täysin karannut hallinnasta. Olen yrittänyt yllä olevassa kuvassa hahmottaa yhden esimerkin kautta, kuinka mahdoton tuollaisen velan maksaminen olisi. Vaikka sitä maksettaisiin joka sekunti yksi euro, aikaa kuluisi yli 200 000 vuotta. (Luvut perustuvat vuoden 2012 tilanteeseen. Sen jälkeen velkasumma on kasvanut jo useilla kymmenillä prosenteilla!) Jokainen ymmärtää, että maailman luottovelat eivät ole enää kenenkään hallinnassa, vaikka millaisia kosmeettisia pelastusyrityksiä yritettäisiin tehdä. Jos joku taas sanoo, ettei niitä ole edes tarkoitus maksaa, mitähän silloin ajattelevat esim. ne tuhannet suomalaiset, jotka parikymmentä vuotta sitten joutuivat antamaan talonsa ja omaisuutensa pankeille, kun olivat taanneet läheistensä asunto- ym. velkoja.

Kun maailman talous on näin sekasorrossa, avaa se ovet mille tahansa pelastusyritykselle. Senhän olemme jo viime vuosina nähneet yrityksissä pelastaa euro. Kun eräänä päivänä nousee johtaja, joka kertoo hänellä olevan ratkaisun maailman talouselämän pelastamiseksi, tartutaan siihen kuin hukkuva oljenkorteen! Näin valmistetaan tietä tulevalle petovaltiolle ja Antikristukselle.