67. Jeesuksen toinen tuleminen

Olen yllä olevaan kuvaan koonnut raamatun kohtia, jotka kertovat Jeesuksen toisesta tulemuksesta. Mielenkiintoista on jälleen huomata, kuinka samat piirteet ja yksityiskohdat löytyvät eri raamatun kirjoittajien kertomuksista, niin Vanhasta kuin Uudesta Testamentista. Nuo selkeimmät yhtäläisyydet olen koonnut kolmen otsakkeen alle: 1) Jeesus tulee pilvissä, 2) Jeesus saapuu tuhannen tuhansien pyhiensä kanssa (nuo pyhät tarkoittavat joko enkeleitä tai sitten uskossa kuolleita pyhiä, jotka on jo otettu taivaaseen) ja 3) Jeesus tuhoaa tulemuksellaan Antikristuksen joukot.

Kristittyinä me jo tiedämme, että Jeesuksen ensimmäiseen tulemukseen liittyvät raamatun profetiat täyttyivät kirjaimellisesti ja yksityiskohtaisesti. Täyttyneitä profetioita ovat mm: Messias syntyy Juudan sukuun ja Daavidin huoneeseen. Neitsyt tulee raskaaksi ja syntymä tapahtuu Beetlehemissä. Hänen edellään käy tienvalmistaja, ”huutavan ääni erämaassa”. Lapsena Jeesus joutuu vanhempiensa kanssa pakenemaan Egyptiin. Hän ratsastaa aasilla Jerusalemiin. Ystävä pettää hänet. Jeesuksen kärsimykset, piina ja kuolema ennustetaan tarkasti. Hänen janoonsa juotetaan hapanviiniä ja vangitsijat jakavat keskenään hänen vaatteensa ja heittävät hänen puvustaan arpaa. Jeesus ei jää kuitenkaan kuoleman valtaan.

Kun jo siis ensimmäiseen tulemukseen liittyvät profetiat toteutuivat näin tarkasti, niin varmasti myös toiseen tulemiseen liittyvät! Ja raamatustahan löytyy huomattavasti enemmän profetioita, jotka liittyvät Hänen toiseen tulemukseensa kuin ensimmäiseen!